Колиндянська громада
Тернопільська область, Чортківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Урочисте вручення пам’ятних медалей до 30- річчя аварії на ЧАЕС

Дата: 28.04.2016 17:01
Кількість переглядів: 1168

Фото без описуНа привеликий жаль  в історії України є немало чорних дат. Та найстрашніше, що усіх нас  спіткало — вибух на Чорнобильській АЕС. Ця трагедія ХХ століття, сколихнула життя не лише України, а й усієї Європи.

Чорнобильська катастрофа не має аналогів за маштабами забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров'я людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя.  Події 30 - річної давності ніколи не зітруться з пам'яті ні сучасних, ні наступних поколінь, адже Чорнобильський смерч забрав життя багатьох людей, завдав  непоправної шкоди здоров'ю мільйонів українців.

26 квітня – у приміщенні сільської ради с.Колиндяни відбулося урочисте вручення пам’ятних медалей   до  30- річчя аварії на ЧАЕС «За заслуги» та надання грошової допомоги ліквідаторам Чорнобильської катастрофи.

На території сіл  громади проживає 12 ліквідаторів аварії. З них 3 ліквідатори  I категорії, 8 — II категорії та 1 — III категорії.  

Зі словами вдячності до героїв-ліквідаторів звернувся сільський голова Роман Петрович Клапків : «Ми щиро вдячні  учасникам ліквідації наслідків страшної трагедії, яка спіткала нашу країну, за їх проявлену мужність, героїзм та самовідданість.  Низько вклоняємося усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС нашої громади, які 30 років тому, не шкодуючи свого життя та здоров'я вступили в нерівний бій з невидимим атомним противником та, доклавши неймовірних зусиль, змогли зупинити розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробили вагомий внесок у справу з подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. 

Щиро бажаю Вам міцного здоров'я, життєвої енергії та мирного неба над головою. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за  Вашу добру справу!»

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь